luni, 16 august 2010

Portalul de stiri nr.1 din Moldova
"CUM UNA DIN TELEVIZIUNILE DE STIRI
DIN MOLDOVA L-A CENZURAT PE UN CUNUSCUT JURNALIST ITALIAN"


http://unimedia.md/?mod=news&id=22478
Iesita de sub cenzura presa de la Chisinau… cenzureaza. Pentru o pipito-ziarista care scuipa o guma, JurnalTV.md a cenzurat unul dintre cei mai populari bloggeri TV din Europa si i-a blocat contul de YouTube. In atentia lui Val Butnaru.
Acesta este
video-ul pentru care unul dintre cei mai populari bloggeri tv din Europa si director al televiziunii online FuoriOndaTV, producatorul italian Andrea Atzori, care ne-a obisnuit si pe noi, romanii, cu filmari pline de haz ale ziaristilor si invitatilor lor inainte de a intra in direct, a fost cenzurat pe YouTube dupa ce “colegii” nostri de la JurnalTV.md l-au reclamat aberant, blocandu-i toate cele 500 de filmari pe care le detine.
O masura cam ciudata pentru o institutie media care a fost opresata sub regimul comunist si stie pe propria-i piele ce inseamna atacurile la adresa libertatii presei, motiv pentru care acum cred ca se bucura ca a iesit de sub cenzura.
Recomandarea mea pentru jurnalistul profesionist care stiu ca este Val Butnaru, fondatorul Jurnalului de Chisinau si directorul Jurnal Trust Media, este sa repare de urgenta acesta tampenie printr-o noua solicitare catre YouTube la care sa adauge si scuzele publice de rigoare pentru cenzurarea lui Andrea Atzori si potentiala distrugere a muncii sale ultra-simpatice de ani de zile. In caz contrar, imaginea surprinsa cu pipita tv a Jurnal.md, va reflecta, din pacate, o noua mentalitate a patronilor de media de la Chisinau: un scuipat la adresa libertatii reale a presei.
Pentru ca nu era de ajuns imaginea pe care o raspandeste presa occidentala despre romani si romani basarabeni, acum se va mai vorbi si despre cenzura de la Chisinau!

Niciun comentariu: