marți, 17 august 2010

"O PRESA IESITA DE SUB COMUNISM
RECURGE CENZURA"


http://www.moldova-suverana.md/?subaction=showcomments&id=1282232646&archive=&start_from=&ucat=7&
Un cenzor satrap si complexat
Exista, draga cititorule, un post discret de televiziune, in R. Moldova, care poarta mai degraba un nume de rubrica sau de emisiune, nicidecum de televiziune care se respecta. I se spune Jurnal Tv. E un soi de televiziune combinata – ceva intre un post de dragul familiei executoare a sotilor Val si Valentina Butnaru, ambii decorati cu „Steaua Romaniei” din motive independente unul de celalalt, si interesele ascunse ale unor tainici investitori. Ca un amanunt, retineti ca e postul de televiziune cel mai putin vizionat si cunoscut din aceasta tara, adica are, in neo-limbajul de lemn, cel mai prapadit rating. Le suna, citeodata, vreo invatatoare frustrata si prefacuta, mare ubitoare de libertate, care nu si-a cumparat o carte noua de la facultate, pentru ca acolo-si lua manualele de la biblioteca_ El, Butnaru, spune ca e finantat de nu mai stiu ce firma nemteasca, firma despre care, am citit undeva, e imposibil de gasit, ca nu are nici macar un site de prezentare pe internet. Gurile rele spun ca acest post e stapinit, cu cite 30% din actiuni, de Filat, Sturza si Topa, si 10% Butnaru. E posibil daca luam in calcul actuala campanie anti-Plahotniuc, care ii ridica mingea la fileu lui Filat si topilor. Personal, inca de la inceput, am banuit si cred ca sunt amestecate si serviciile secrete romanesti. Haideti sa va ofer un paradox! Daca, nene, ai in spatele tau niste nemti sau pe barosanii astia trei, atunci de ce mai sugi si singele (a se citi bugetul!) bietului contribuabil roman ca sa-ti editezi ziarul Jurnal de Chisinau prin finantare de la Departamentul pentru Relatii cu Romanii de Pretutindeni? Ori e hotie la drumul mare, ori e minarie securista! Eu, personal, sint pus in cea mai idioata postura de indivizi gen Val Butnaru. Cunosc foarte bine intensitatea „romanismului” sau, indiferent de faptul ca si-a luat prin troc „Steaua Romaniei” pentru sine, nevasta sa si colegul lui Nicolae Negru. Aici s-au facut de tot rahatul cei care i-au propus, dar nici nu mai pot da indarat, iar eu stiu prea bine cum se dau astfel de distinctii unor „astfel” de oameni! Asadar, vorbind de postura idioata in care sint, trebuie sa ma si explic: Am ajuns, roman nascut si crescut in cultura acestui popor, sa-mi fie contestat acest dat de catre cele mai bizare constructii humanoide ale moldo-sovietismului, devenite peste noapte romani verzi contra simbrie! Aici e buba: acesti fatarnici de pseudo-romani, finantati fiind de Romania sa-si editeze carti si ziare semi-romanesti, maninca bani, ca sa zic asa, si din impozitele platite de catre familia mea si numeroasele mele neamuri. Cu alte cuvinte, ii cam intretin, chiar daca indirect, dar oricum fura din mostenirea mea si, direct, din impozitele pe care le platesc pentru casele mele, pentru ca ei, molii ale bolsevismului primitiv, sa-mi explice ca mama mea nu e mama mea, ci ca mama mea e mama lor care i-a nascut! Sa te fereasca Dumnezeu de subprodusele care n-au singe in_ vene!

Foaie verde barabula, eu privesc acum la Jurnal TV

Ca orice om care-si cultiva relatii civilizate cu toti oamenii de calitate, mai ales cind e vorba de colegi cu care, pe vremuri, in Bucuresti, ai robotit la acelasi ziar, il citesc zilnic, si pe confratele Victor Roncea cu tot ceea ce publica pe activul sau blog Roncea.ro. Zilele trecute, Victor Roncea a facut o dezvaluire, in premiera formidabila, care spune multe despre rostul in presa avangardisto-pasoptisto-romaneasca a aflatului in treaba pe nume Val Butnaru. Pentru conformitatea celor ce urmeaza sa le spun, va invit sa-mi verificati afirmatiile pe blogul lui Roncea. Uneori chiar imi vine sa le dau dreptate celor care spun ca cei pitici de statura sunt rai si dati dracului, desi am destui prieteni inalti de pina la 1,65, care sunt de-o omenie fantastica, iar acum chiar ca ma gindesc, fara rautate, la Butnaru, nu la Negru, pe care nu i-am masurat niciodata, ca doar creierul conteaza, nu inaltimea pingelelor! Asadar, sa privim tridimensional Jurnal Tv!

Topismele, toapele si cenzorul sovietic Val Butnaru

Repet, pentru cei care vor sa verifice, ca o serie din afirmatiile mele, privitor la probele video, pot fi accesate pe roncea.ro! Fapte concrete. O fatuca extrem de vulgara, prezentatoare a rubricii METEO, a fost surprinsa, audio-video, in timp ce se pregatea sa intre in direct, cind, in limba rusa spunea cu naduf feciorelnic „pasol na h_”, dupa care, printr-un gest demn de Cartea Recordurilor, scuipa o guma de mestecat cu o forta cu care i-ar fi spart capul cuiva daca era nimerit. Ca era scirbita de vremea pe care urma s-o prognozeze, ca era scirbita de ea sau de vreun partener neretusat din seara precedenta, ca era scirbita de salariul pe care i-l plateste Butnaru sau de dorintele acestuia, ca_, multe si marunte, cert e ca avem de-a face cu o mitocanca, o golanca de la un post de televiziune cu pretentii romanesti, post care are si o rubrica despre cum sa vorbim, scriem corect romaneste!
Pentru o astfel de golanie specifica, asa cum sugereaza colegul nostru din Bucuresti, tirfelor de pe soseaua de centura a orasului, Butnaru trebuia s-o trimita la ma-sa acasa pentru a o mai naste odata. Aici Butnaru si-a dat arama pe fata, demonstrindu-ne nu doar pasiunea lui, cunoscuta, fata de pustoaice extrem de vulgare, dar si indelungatul lui instinct reprimat de cenzor inrait. In loc s-o dea afara cit ai zice peste pe aceasta creatura vulgara, Val Butnaru, revigorindu-si instinctele moldo-sovietice, l-a reclamat, turnat pe unul dintre cei mai populari bloggeri tv din Europa si director al televiziunii onlineFuoriOndaTV, producatorul italian Andrea Atzori, care a obisnuit o lume intreaga cu filmari pline de haz ale ziaristilor si invitatilor lor inainte de a intra in direct. La reclamatia lui Butnaru, acesta a fost cenzurat pe YouTube, blocindu-i-se toate cele 500 de filmari pe care le detine. Recomandindu-i lui Butnaru sa-si retraga aceasta reclamatie bolsevica, jurnalistul roman il sfatuieste ca, pe linga o noua solicitare catre YouTube, „sa adauge si scuzele publice de rigoare pentru cenzurarea lui Andrea Atzori si potentiala distrugere a muncii sale ultra-simpatice de ani de zile. In caz contrar, imaginea surprinsa cu pipita tv a Jurnal.md, va reflecta, din pacate, o noua mentalitate a patronilor de media de la Chisinau: un scuipat la adresa libertatii reale a presei. Pentru ca nu era de ajuns imaginea pe care o raspindeste presa occidentala despre romani, acum se va mai vorbi si despre cenzura de la Chisinau!” Cind e vorba de toape vulgare, Butnaru uita de distinctiile romanesti, de pro-romanism_ de toate, asa ca reactioneaza in stil securist cu apucaturi de r-rom roman aflat la sparlit (furat) in Franta. El se crede un fel de pasa peste pitipoancele care transmit un dramatic si suav „pasol na_”, se apuca sa-i toarne si cenzureze pe cei care i-au cam sesizat gusturile de dramaturg de periferie. Pro-european, domnule ce mai! Auziti, pentru ca are pasiune fata de o mujika de muiere vulgara, Butnaru a ajuns sa cenzureze un jurnalist italian, carui, orice am zice oricit de orasean rusofil educat o fi Butnaru, n-ar fi apucat sa-i perie nici pantofii daca se nastea in capitalismul de acolo, nu in URSS care l-a facut, totusi, un chistoc de om!

Ce zice italianul cenzurat de Butnaru?

Probabil ca Butnaru e complexat rau de tot de italieni, unul din motive, probabil, fiind si acela ca nu-si prea simte curgind in vene singe latin, ci slavon de laborator.
Victor Roncea, primul jurnalist roman care a sesizat aceasta cenzura violenta si pornografica aproape, l-a intervievat pe producatorul italian, iar noi va oferim citeva din raspunsurile acestuia fata de cererea lui Butnaru de a i se bloca contul pe YouTube. Spune producatorul italian; “E preocupant, ingrijorator. Se pare ca regimurile libere, incet, incet, mor in toata lumea, si tind sa blocheze sau sa traga dupa ele, acolo unde se duc, toti ziaristii liberi care au mai ramas.” „Am publicat off-air de la toate televiziunile importante din lume: de la CNN, la Press Tv, care e din Iran. Dar nimeni, niciodata, nu a facut ceea ce a intreprins Jurnal Tv.md. Pur si simplu nu-i inteleg. Cind unui om, sau, si mai rau, unei institutii de presa care se considera libera, ii lipseste umorul, se indreapta sigur spre un zid de la capatul unui drum inchis” (in engleza: dead end). “Desigur ca pentru o tara care doreste sa intre in Uniunea Europeana actiunea represiva a Jurnal Tv.md nu are cum sa ofere o buna prezentare. E o carte de vizita deja roasa de cenzura.” „Din cauza unei scuipaturi a unei domnisoare, declara Andrea Azori, You Tube mi-a inchis contul. Acceptind cererea postului Jurnal Tv din Moldova in care acesta invoca o presupusa incalcare a drepturilor sale de autor (absolut inexistente in imaginile prezentate de FUORIONDA, dar, probabil, Butnaru isi revendica dreptul de proprietate asupra injuraturii si scuipatului pitipoancei), alte peste 500 de videoclipuri ale mele au fost sterse.” In videoclipul cu pricina, repetam, aparea o foarte delicata domnisoara, prezentatoare meteo, imbracata ca o stewardesa, care, inaintea transmisiunii in direct, dupa ce a exclamat cu naduf „pasol na_”, a tras o mama de scuipatura. „Mi-au fost masacrate videoclipurile cu imagini despre lucrurile anormale din afara emisiei de pe banda Stirilor de la Canale 5, a emisiunii Blog de la Rai 3, tot ceea ce publicasem este acum pierdut. Printre aceste extrase off-air, din afara emisiei, unele aveau vizionari si accesari record. Printre ele erau si cel de la alegerile europene din 2009, de la canalul Tg5, despre care a scris pina si cotidianul Repubblica, sau cel cu femeia care a refuzat intrevederea cu directorul Tg4, Emilio Fede (sau cu presedintele Basescu).
Asadar, dragii mei, acesta-i chipul jurnalistilor „romani basarabeni” – Val Butnaru si paparudele sale vulgare care iti sparg capul doar cu un scuipat? Acestia sint promotorii pro-romanismului in R, Moldova! Satul sa-i invete pe moldoveni cum sta treaba cu democratia, Butnaru-Jurnal TV a inceput sa le lectii si italienilor!
Mihai CONTIU


http://itmoldova.wordpress.com/2010/08/16/pentru-o-ziarista-care-scuipa-o-guma-jurnaltv-md-i-a-blocat-contul-de-youtube-unui-blogger-tv-din-europa/


http://estilat.ladyclub.md/2010/08/15/stewardesa-de-la-jurnal-tv-sau-despre-stil-la-feminin/


http://www.curatmurdarsrl.com/general/jurnaltv-gafa-sau-evolutie-negativa.html


http://soacramica.ladyclub.md/?p=7648&cpage=1

http://comisvoyager.wordpress.com/2010/08/17/jurnal-tv-md-nu-este-racket-tv/


http://cugetliber.wordpress.com/2010/08/20/jurnaltv-te-surprinde/

Niciun comentariu: